Yleistä tietoa

Giant on suomen ensimmäinen ja pisin moottorikelkkojen luotettavuusajo (enduro). Se on ajettu ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailu on alusta asti ajettu Kemijärven maastoissa. Pituutta kilpailulla on yli 500km ja se ajetaan kahden päivän aikana. Erikoiskokeita on n. 200km / päivä. Kilpailu alkaa aamulla n. klo 9 aikaan ja lähdöt tapahtuvat 1.min väliaikalähdöllä. Toiselle päivälle lähdetään käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Lähtö tapahtuu yleensä kilpailukeskuksesta, siirtymällä ensimmäiselle erikoiskokeelle. Erikoiskokeen lähtöön tullaan aikakortissa määritetyllä ihanneajalla. Myös erikoiskokeille lähetetään 1.min väliaikalähdöllä. Kilpailun voittaja on se joka käyttää vähiten aikaa erikoiskokeilla. Siirtymillä noudatetaan maastoliikennelakia. Lähtö tapahtuu lippulähdöllä tai vaihtoehtoisesti valolähdöllä. Kilpailun ajanotto on sähköinen. Tuloksia voi seurata ”lähes reaaliajassa”

Kuljettajalla on mahdollisuus tankata jokaisen erikoiskokeen jälkeen. Pisin tankkausväli on max. 75km. Polttoaineet hankkii kuljettaja itse. Huoltomatto kelkan alla tankkauksen aikana on pakollinen. Huoltomaton ja ensiapulaukun voi ostaa kilpailupaikalta.

Tulevaisuudessa on tavoitteena saada myös livekuvaa televisioitua.

Kilpailun läpivienti vaatii vuosittain n.80 talkoohenkilön ponnistuksen. Kilpailun järjestäminen ei ole mahdollista ilman talkoohenkilöstöä ja yhteistyökumppaneita.

Kilpailuluokat:

Kilpailussa ajetaan yhteensä yhdeksässä eri luokassa, joista yleiskilpailuun osallistuvat vain SM-PRO, SEMI-PRO, Harraste A ja Sport 90. Muut luokat ovat Juniorit, Ladyt, Masters ja Legendat, Historic

SM-PRO suomen n.30 parasta kuljettajaa

SEMI-PRO suomen seuraavat n.30 kuljettajaa

Harraste A aloitteleville kuljettajille

Sport 90 kaikki puhallijäädytteisillä moottorikelkoilla ajavat kuljettajat

JUNIORIT Edellyttää 15 vuoden ikää ja vähintään T-luokan ajokorttia. Luokassa ajetaan P800 luokan kelkalla.

LADYT Naiset 15-17 v. vähintään T-luokan ajokortti ja max. P800 kelkka. 18 v. vähintään T-luokan ajokortti ja joko N800 tai P800 kelkka.

Masters ja Legendat Kilpailuihin voi osallistua sen kalenterivuoden alusta, jolloin täyttää 40 tai 50 vuotta.

Luokassa voi ajaa joko N600 tai P600kelkoilla.

Muista lajeista tai ulkomailta tuleville kokeneille kuljettajille tekee lajiryhmä luokituksen erikseen

Moottorikelkat:

N600 = Vakiomoottorikelkka. 2t alle 600cc nestejäähdytteinen tai 4t max 1200cc. Sarjavalmisteisia ja tyyppikatsastettuja.

P600  = Vakiomoottorikelkka, 2tahti alle 600cc, ilmajäähdytteinen

4 tahtiset kelkat, max. 1200 cc voivat osallistua nestekoneluokkiin ajajan luokituksen mukaisesti

Max 700 cc 4t kelkat voivat osallistua junior ja naisten luokkiin (15-17v)

 

Reitit:

Reitit tunnetaan lumivarmuudestaan ja ovat tehty sellaisiin maastoihin, joissa ei ole kiviä eikä kantoja.

Järjestelyorganisaatiolla on pitkä kokemus kilpailun järjestämisestä ja se mahdollistaa kilpailun läpiviennin sujuvasti.

Tervetuloa testaamaan oma taitosi ja kelkkasi luotettavuus Euroopan legendaarisimpaan kelkkakilpailuun.

 

Kilpailu tunnetaan arvokkaista palkinnoistaan. Giantin voittajalle on jaettu mm. mönkijä. Palkintojen yhteisarvo on lähes 30 000 euroa!