Yleistä tietoa

Giant 2022 ajetaan  25-26.3.2022!

Giant on suomen ensimmäinen ja pisin moottorikelkkojen luotettavuusajo (enduro). Se on ajettu ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailu on alusta asti ajettu Kemijärven maastoissa. Pituutta kilpailulla on yli 500km ja se ajetaan kahden päivän aikana. Erikoiskokeita on n. 200km / päivä. Kilpailu alkaa aamulla n. klo 9 aikaan ja lähdöt tapahtuvat 1.min väliaikalähdöllä. Toiselle päivälle lähdetään käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Lähtö tapahtuu yleensä kilpailukeskuksesta, siirtymällä ensimmäiselle erikoiskokeelle. Erikoiskokeen lähtöön tullaan aikakortissa määritetyllä ihanneajalla. Myös erikoiskokeille lähetetään 1.min väliaikalähdöllä. Kilpailun voittaja on se joka käyttää vähiten aikaa erikoiskokeilla. Siirtymillä noudatetaan maastoliikennelakia. Lähtö tapahtuu lippulähdöllä tai vaihtoehtoisesti valolähdöllä. Kilpailun ajanotto on sähköinen. Tuloksia voi seurata ”lähes reaaliajassa”

Kuljettajalla on mahdollisuus tankata jokaisen erikoiskokeen jälkeen. Pisin tankkausväli on max. 75km. Polttoaineet hankkii kuljettaja itse. Huoltomatto kelkan alla tankkauksen aikana on pakollinen. Huoltomaton ja ensiapulaukun voi ostaa kilpailupaikalta.

Kilpailun läpivienti vaatii vuosittain n.80 talkoohenkilön ponnistuksen. Kilpailun järjestäminen ei ole mahdollista ilman talkoohenkilöstöä ja yhteistyökumppaneita.

Kilpailuluokat:

Kilpailussa ajetaan yhteensä kymmenessä eri luokassa, joista yleiskilpailuun osallistuvat vain SM-Pro, Semi-Pro, Harraste A, Harraste B. Muut luokat ovat SM-Juniorit, SM-Ladyt, SM-Masters, Legendat, Legendat B ja SM-Historic

SM-Pro suomen n.30 parasta kuljettajaa

Semi-Pro suomen seuraavat n.30 kuljettajaa

Harraste A Semi-Pro luokasta pudonneet ja Harraste B luokasta nousseet kuljettajat

Harraste B aloitteleville kuljettajille

SM-Juniorit Edellyttää 15 vuoden ikää ja vähintään T-luokan ajokorttia. Luokassa ajetaan N600 ta 4T luokan kelkalla max. 100hv.

SM-Ladyt Naiset 15-17 v. vähintään T-luokan ajokortti ja max. 600 kelkka. 18 v. vähintään T-luokan ajokortti.

SM-Masters Kilpailuihin voi osallistua sen kalenterivuoden alusta, jolloin täyttää 40 vuotta. Alle 600 kelkat.

Legendat Kilpailuihin voi osallistua sen kalenterivuoden alusta, jolloin täyttää 50 vuotta. Alle 600 kelkat.

Legendat B Kilpailuihin voi osallistua sen kalenterivuoden alusta, jolloin täyttää 58 vuotta. Alle 600 kelkat.

SM-Historic Edellyttää 15 vuoden ikää ja vähintään T-luokan ajokorttia. Kelkka 2007 tai vanhempi, 2T max. 600cc ja 4T max. 1000cc

Muista lajeista tai ulkomailta tuleville kokeneille kuljettajille tekee SMK hallitus luokituksen erikseen

Reitit:

Reitit tunnetaan lumivarmuudestaan ja ovat tehty sellaisiin maastoihin, joissa ei ole kiviä eikä kantoja.

Järjestelyorganisaatiolla on pitkä kokemus kilpailun järjestämisestä ja se mahdollistaa kilpailun läpiviennin sujuvasti.

Tervetuloa testaamaan oma taitosi ja kelkkasi luotettavuus Euroopan legendaarisimpaan kelkkakilpailuun.