Kilpailukutsu

Giant 8.-10.3.2018

 

KILPAILUKUTSU / LISÄMÄÄRÄYS n:o 1 Lupa n:o: EMN 35/2
LAJI
EC-MOOTTORIKELKKAENDURO
PÄIVÄMÄÄRÄ
9.-10.3.2018
KILPAILUN NIMI
GIANT EC-SNOWMOBILE ENDURO 2018
KEMIJÄRVI – FINLAND
SM-KILPAILUT
SML:n LAJISÄÄNTÖJEN MUKAISET EC-OSAKILPAILUT
KILPAILULUOKAT
N600, P600/4t, Teho alle 90hv
AJAJALUOKAT

SM-Pro, Semi-Pro, Harraste A, SM-Sport 90, SM-Masters, Legendat, SM-ladyt, SM-Juniorit, Historic, Harraste B
JÄRJESTÄJÄ
Kemijärven Moottorikerho ry. PL 62, 98101 KEMIJÄRVI

Kilpailun johtaja Lasse Marin 040 554 0011
Kilpailun sihteeri Marjaana Niemelä 040 558 0853
KILPAILUKANSLIA
Kulttuurikämppä, Kemijärvi puh. 040 558 0853

ILMOITTAUTUMINEN
Sitova Ilmoittautuminen 28.2.2018 mennessä   osoitteessa www.giant.fi Ilmoittautuminen -sivulla olevalla sähköisellä   lomakkeella. Jos et pysty ilmoittautumaan sähköisellä lomakkeella, lähetä   sähköpostilla yhteystietosi (sähköpostiosoite: info(at)lapdatasystem.com, puhelin   0500 228 114), lähetämme ilmoittautumislomakkeen

ILMOITTAUTUMISMAKSU
380 €, Juniorit, Naiset ja Historic 190 €, eräpäivä keskiviikko 21.02.2018.

Sähköisessä ilmoittautumislomakkeessa annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetään maksuohjeet.

Maksuohjeet on ilmoittautumisen paluupostissa.
KATSASTUS
Hietaniemenkatu 3, Kemijärven Kulttuurikeskus
8.3.2018 klo 18:00 – 20:00
9.3.2018 klo 7:00 – 11:00
10.3.2018 klo 7:00 – 11:00
OHJAAJAKOKOUS
Kemijärven Kulttuurikeskus 8.3.2018 klo 19:00
KILPAILU ALKAA
Molempina päivinä klo 09:00

TOIMITSIJAT

SML:n valvoja
Aulis Salminen (LaMK)

Tuomariston jäsen
Sauli Vuontisvaara (SodMK)
Tuomariston jäsen

Kilpailunjohtaja
Lasse Marin
Kilpailusihteeri
Marjaana Niemelä
Kilpailun apulaisjohtaja
Juha Peltoniemi
Katsastuspäällikkö
Kauko Planting
Turvallisuuspäällikkö
Henri Niemelä
Ajanottopäällikkö
Teemu Marin

Ratamestari
Pasi Kivelä
Ympäristöpäällikkö
Pekka Kelloniemi

 

MOOTTORIKELKKOJEN ENDUROAJO KILPAILLAAN URHEILUSÄÄNNÖSTEN, MOOTTORIKELKKAENDURON LAJISÄÄNNÖSTEN JA ALLA OLEVIEN MÄÄRÄYSTEN MUKAISESTI.

KILPAILUN KESTO JA PITUUS
Kilpailu on kaksipäiväinen ja kokonaispituudeltaan   n. 380 km. Molempina päivinä ajetaan 4 erikoiskoetta. Kilpailu on EC/kansallinen kilpailu. SM-Masters, Legendat, SM-Ladyt, SM-Juniorit, Historic -luokassa ajavat kilpailijat EIVÄT AJA GIANTIN VOITOSTA.

LÄHTÖJÄRJESTYS
Lähtöjärjestys laaditaan ilmoittautumisajan päätyttyä sääntöjen mukaisesti. Mikäli ilmoittautumismaksu on suoritettu eräpäivän jälkeen, kilpailija lähtee luokkansa viimeisenä molempina kilpailupäivinä. Kuljettajat jotka osallistuvat vain toisena päivänä kilpailuun lähtevät luokkansa viimeisenä.

LÄHTÖ
Ajajat lähetetään kilpailureitille yksi kerrallaan minuutin välein. Toisena päivänä lähtö tapahtuu käännetyssä lähtöjärjestyksessä siten, että Historic, Ladyt, SM-Juniorit, Legendat ja SM-Masters lähtevät ensimmäisinä ja sen jälkeen muut luokat käännetyssä järjestyksessä. Ensimmäisenä päivänä luokan ensimmäisenä lähtenyt lähtee luokan viimeisenä. Mikäli ilmoittautumismaksu on suoritettu eräpäivän jälkeen, kilpailija lähtee luokkansa viimeisenä molempina kilpailupäivinä.

KESKEYTYS 1. KILPAILUPÄIVÄNÄ
Kilpailija, joka keskeyttää ensimmäisenä päivänä, voi jatkaa kilpailua toisena päivänä. Tällöin rikkoutunut kelkka on katsastettava uudestaan. Lisäksi ajajalle on mahdollisen onnettomuuden jälkeen suoritettu lääkärintarkastus ja lääkäri on antanut luvan jatkaa kilpailua.
Kilpailijan tulee ilmoittaa järjestäjälle halukkuutensa jatkaa kilpailua klo 19:00 mennessä kirjallisesti.
Toisena päivänä kilpailija ajaa vain luokkansa mukaisista SM- tai Suomen Cup pisteistä. Ei Giantin yleiskilpailusijoituksesta.
Tätä sääntökohtaa voidaan tarvittaessa tarkentaa lisämääräyksellä.

PÄIVÄTAUKO
Molempina päivinä n. 130 km:n ajon jälkeen on   päivätauko pituudeltaan 10 min, jonka aikana saa tehdä korjauksia sekä   tankkauksia sääntökirjan mukaisesti

HUOLTOALUE
Ensimmäisen päivän viimeisen AT:n jälkeen   kilpailijalla on aikaa yksi (1) tunti huoltaa ja tankata kelkkansa   järjestäjän osoittamassa paikassa. Kilpailijalla sallitaan yksi (1) nimetty   huoltomies. Tunnin huoltoajan päätyttyä kelkka on siirrettävä suljettuun varikkoon,   josta kilpailija voi noutaa sen toisen kilpailupäivän aamuna 20 min ennen   ilmoitettua lähtöaikaansa siirtyäkseen korjausalueelle tekemään tarvittavat   säädöt päivän kilpailua varten.

POLTTO- JA   VOITELUAINE TÄYDENNYKSET
Kilpailun aikana kelkan tankkauksesta huolehtii   kilpailija itse huoltomiehineen. Huolto- ja tankkauspaikoilla on käytettävä   urheilusäännöstön mukaista ympäristömattoa, joka on oltava jokaisella   kilpailijalla. Ympäristömatto,   urheilusäännöstö 025.5

JÄLKIKATSASTUS
Välittömästi maaliintulon jälkeen on kelkka vietävä   EC/SM-luokissa suljettuun varikkoon mahdollista vastalausetta ja järjestäjien   suorittamaa jälkikatsastusta varten. Kilpailun järjestäjällä on oikeus   määrätä myös muiden luokkien kelkat suljettuun varikkoon mahdollista jälkitarkastusta   varten. Ellei kilpailija siirrä kelkkaansa maaliintulon jälkeen välittömästi   suljettuun varikkoon, hänet katsotaan keskeyttäneeksi. Viiden (5) nopeimman   kilpailijan tai heidän valtuuttamansa huoltomiehen velvollisuus on aukaista   kelkan moottori järjestäjien suorittamia mittauksia varten.

ILMOITTAUTUMISMAKSUN   PALAUTUS
Kaksi viikkoa ennen kilpailua tapahtuvassa   peruutuksessa ilmoittautumismaksu palautetaan kokonaan. Sen jälkeen   tapahtuvissa peruutuksissa pidätetään 40 € kirjaamismaksu.
Mikäli kilpailu joudutaan peruuttamaan kokonaan   force major – esteen vuoksi, ilmoittautumismaksusta pidätetään 50 €   ennakkojärjestelykuluina.

JOUKKUEKILPAILU
Joukkuekilpailu kilpaillaan kolmijäsenisin   joukkuein. Joukkueen tulos muodostuu SML kerhojoukkuekilpailun kohdan 094.6   tulokset mukaisesti.

Joukkuekilpailuun hyväksytään team, kerho sekä muutkin ENNALTA   nimetyt joukkueet. Joukkuekilpailun ilmoittautumismaksu, 60 € /joukkue, maksetaan kilpailukansliaan katsastuksen yhteydessä tai ennakkoon tilille Pop FI38 5649 0120 0504 44.

Joukkuekilpailuun voi ilmoittautua ennalta erityisellä joukkueilmoittautumislomakkeella tai paikan päällä katsastuksen yhteydessä   kisakansliassa.