Medialle

Lehdistötiedote:

Suomu Snowcross 2017

Suomu Snowcross on kauden avauskilpailu upeissa Suomun maisemissa! Täällä ottavat mittaa toisistaan pohjoismaiden huippukuskit! Edellisenä vuonna kilpailua hallitsi Amerikassakin tänä vuonna pärjännyt Aki Pihlaja. Kilpailussa on ollut useana vuonna kilpailijoita viidestä eri maasta. Joten kansainvälisestä kilpailusta on kyse.

Kaksipäiväinen kilpailu ajetaan loppiaisena 7-8.1.2017 Lauantaina ja Sunnuntaina.
Sekä lauantaina, että sunnuntaina ajetaan kaikki lähdöt. Päivät ajetaan omina kilpailuinaan samalla kilpailuluvalla. Aikataulu ja ajokaavio julkaistaan www.giant.fi sivuilla ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.
Edellisinä vuosina on ollut täysi päivä vauhdikasta menoa, johtuen suuresta osallistujamäärästä. Viime vuonna kilpailijoita oli noin 110.
Suomu Snowcross ajetaan tällä kertaa uudella ja leveämmällä radalla, jossa avautuu aikaisempaa enemmän ohitusmahdollisuuksia. Rata tehdään hissilinjan vasemmalle puolelle. Korkeuserot tulevat olemaan aikaisempaa paljon pienemmät ja rata on saatu näin turvallisemmaksi. Myös radan pituus tulee kasvamaan edellisvuodesta. Kilpailu ajetaan stadioncross tyyppisenä ja valaistusta on parannettu. Ajanotto tapahtuu transpondereilla ja tulokset päivittyvät mylapsiin reaaliajassa. Kaikki tulokset ja informaatio seurattavissa sivulta giant.fi

Kilpailuluokat: JUNIORIT 11-14V, JUNIORIT 14-16V, NAISET, HARRASTE, VETERAANIT, SEMI-PRO, PRO-STOCK, PRO-OPEN
Kilpailukeskuksena toimii Hotelli Suomuntunturi, jossa on kaikki palvelut. Alueelta saa makkaraa ja monenlaista muuta purtavaa ja juotavaa. Myös Kemijärven Moottorikerholla on myyntipiste, missä myydään kerhon tuotteita. Yleisölle on järjestetty laajat katselualueet. Opastus kilpailualueelle on 5-tien varrelta.

Ilmoittautuminen on ratavarikon välittömässä läheisyydessä ja sinne on opastus. Alueella toimii kisaradio, jotta kilpailuteamit pysyvät ajan tasalla myös varikolla.
Kuuluttajana toimii Tunturi-lapin moottoriturpa Jarkko Ylläsjärvi. Jarkko pitää omalla tietotaidollaan hienosti yleisön ja kuljettajat ajan tasalla päivän tapahtumista.

Majoitus järjestyy Hotelli Suomutunturin hotellihuoneesta tai lähistöllä olevista luxus vuokramökeistä. Pysäköintitilaa löytyy runsaasti hotellin piha-alueelta eli kisa-alueen välittömästä läheisyydestä.
Kilpailun järjestävät yhdessä Kemijärven Moottorikerho r.y. ja Suomutunturi.
Tervetuloa viihtymään vauhdikkaaseen avausspektaakkeliin!